Nagaland Singing Ambassadors (India)

IMG_3873-2-2

Nagaland Singing Ambassadors (NSA) is het koor van het conservatorium te Nagaland. Het koor werd opgericht door meneer Lipokmar Tzudir in 2010 en heeft sindsdien rondgereisd in India voor verscheidene concerten. In 2013, werd de groep uitgenodigd om op te treden in de provincies van Noorwegen. Onder de strenge en toegewijde begeleiding van Meneer Tzudir, was het mogelijk om als groep een repertoire op te bouwen van verschillende genres, van klassieke gospel en folk tot pop.

Met deze grote variëteit van muziek was het voor het koor mogelijk om een groot publiek te trekken in en rond Nagaland. Omwille van meneer Tzudir’s functie als directeur van het Noord-Oost Culturele Centrum, werd het dirigentschap overgedragen naar Noel de la Rosa, ook actief op het Nagaland Conservatorium van muziek. Meneer de la Rosa is een uitstekende pianist en dirigent, die opgeleid is zowel in zijn thuisland de Filippijnen als later in Oostenrijk.

Onder het leiderschap van meneer de la Rosa, veroverde de NSA verder verschillende steden in de Noord-Oost regio en ook de hoofdstad New Delhi. De groep was uitgenodigd om deel te nemen aan de sluitingsceremonie van het Noord-Oost Film Festival gehouden door het Directoraat van het Film Festival aan het Siri Fort Auditorium. De schrijven van het ‘Open Magazine’ vermeldde zelfs in zijn laatste artikel dat: “het optreden in New Delhi het publiek overweldigde omwille van de aanstekelijke muziek”. Met de la Rosa’s ervaring in de muziekwereld, blijft hij de excellentie en grootheid van de optredens hoog houden, dit uiteraard overgenomen van vorige dirigent meneer Tzudir.

Met de steun van de Indian Council for Cultural Relations en de Indische Ambassade uit Brussel.

 

Concerten