Lautitia (Hongarije)

Lautitia Ifjúsági Vegyeskar

Het koor Lautitia Ifjúsági Vegyeskar is ontstaan in 2008. De motivatie was om een koor op te richten met kinderen die fan waren van muziek en op dat moment de basisschool gingen verlaten. Het unieke was dat ze konden zingen in dezelfde oude omgeving die ze gewoon waren. In het prille begin spendeerde ze veel tijd samen tijdens verschillende workshops en gaven ze af en toe kleine concerten om een beter niveau te ontwikkelen.

Recent zijn ze echter beginnen dromen van grotere uitdagingen. Na vele repetities en een goede voorbereiding hebben ze hetzelfde niveau behaald als het vorige kinderkoor. Afgelopen jaren wonnen ze dan ook verschillende prijzen:

  • 2009 – National Common Singing Competition – Gouden kwalificatie
  • 2010 – Choir of The Year Award
  • 2011 – National Certificate of Merit
  • 2011 – XIII. International Choir Competition in Budapest – 5e plaats
  • 2011  - I. Youth Choir World Championship – 4e plaats
  • 2012 – Participatie in Donaufest in Ulm

Daarbovenop kregen ze in november een grote eer in de Kodály Zoltán VI., een Hongaarse koorcompetitie. In de categorie ‘Jeugdkoren’ kaapten ze de eerste prijs weg met maar liefst 95.5 punten en wonnen ze nog de Grand Prix prijs. In 2013 bij het XIV. Internationale Koorcompetitie in Budapest werden ze tweede in de categorie ‘Jeugdkoren’. Als laatste hebben ze deelgenomen aan de eerste Europese koorgames. Hier kregen ze de kans om te zingen in het openingsprogramma en werden ze eerste in hun eigen categorie. Aan de basis van deze jonge groep ligt de samenhang, gecreëerd door de voorliefde voor muziek en het respect voor de andere.

 

Koren

Concerten